Asiakascase

Oral Hammaslääkärit kirittää Medantaa kehittymään työvaatepalveluissa

Oral Hammaslääkäreiden Jaana Syväoja

Yhteistyö Oral Hammaslääkäreiden ja Medantan välillä sai alkunsa Hammaslääkäripäivillä vuonna 2010, kun Oral-asemien asemavastaavat päätyivät ihailemaan Medantan kauniita työvaatteita. ”Olin kieltänyt heitä menemästä Medantan osastolle haaveilemaan”, naurahtaa Oralin hankintapäällikkö Jaana Syväoja. Oralin ensimmäinen Medantan suunnittelema mallisto lanseerattiin henkilöstölle Dipolissa 2011.

Oralin asemavastaavat nousivat seisomaan antaakseen aplodeja - niin hyvin mallisto vastasi heidän toiveisiinsa. Oralissa on alusta alkaen nähty työvaatteet työnantajamielikuvaa rakentavana tekijänä: ”Voidaan sanoa, että se on meillä yksi rekrytoinnin kilpailukeinoista”, kertoo Jaana Syväoja. 

Oral Hammaslääkäreiden kliinikot katsovat näyttöä hammaslääkärin vastaanotolla.

”Kliinisessä työssä myös vaatteiden antimikrobisuus on ollut tärkeä ominaisuus. Halusimme tehdä Oralin kanssa testin antimikrobisen käsittelyn tehosta ja vaikutuksesta”, kuvaa tuotekehitys- ja tutkimusyhteistyötä Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä. Testi tehtiin Oral Hammaslääkärien Turun toimipisteessä ja työvaatteiden antimikrobinen teho testattiin SFS-EN ISO 20743 –menetelmällä laboratorio-olosuhteissa vaatteiden kliinisen käytön jälkeen. Testitulosten mukaan 24 tunnin jälkeen kontaminaatiosta tekstiilin pinnalta 99,9% mikrobeista oli kuollut pois. Yli 90% käytetyistä työvaatteista oli mikrobiologisesti puhtaita työvuoron jälkeen. Jopa kuusi päivää käytössä olleet työpaidat ilman pesua olivat mikrobiologisesti edelleen puhtaita. Verrokkipaidat olivat jo kahden käyttöpäivän jälkeen kaikki yli puhtaan pyykin salliman mikrobimäärän raja-arvon.

Vuonna 2019 yhteistyötä laajennettiin. Luotiin joustava ja asiakkaan tarpeisiin rakennettu täyden palvelun työvaatepalvelu, joka sisälsi vaatteiden lisäksi myös pesun, huollon, varastoinnin ja logistiikan. ”Tiivistä yhteistyötä kuvaa hyvin se, että molempien osapuolten intressissä on ollut ymmärtää toisen liiketoimintaa tavanomaista syvemmin”, kertoo Syväoja. Yhdessä keskusteltiin myös logistiikan ja energiakustannusten nousun vaikutuksista kummankin liiketoimintaan ja haettiin tehostamiseen sekä tuottavuuden optimointiin tähtääviä ratkaisuja, jotka ovat kestäviä niin asiakkaan kuin palveluntuottajankin näkökulmasta.

Oral Hammaslääkäreiden Jaana Syväoja

Vuoden 2023 alussa startattiin uusi sopimuskausi. ”Sitä on edeltänyt yhteinen kehitystyö ja KPI-mittareiden rakentaminen”, kertoo Anu Kivelä. Mallistoa on päivitetty - optimoitu edelleen, jotta mallisto on entistäkin kompaktimpi ja monikäyttöisempi, tinkimättä korkean työhyvinvoinnin ja -tyytyväisyyden sekä brändi-ilmeen vaatimuksista. Uudelle sopimuskaudelle luotiin myös yhteisiä ESG-tavoitteita. Tavoitteissa keskityttiin mm. elinkaaren jatkamiseen optimaalisella huoltoprosessilla, materiaalien uudistamiseen mm. biopohjaisen hamppu-soronamateriaali, jakeluverkoston ja reittien jatkuvaan tarkasteluun sekä yhteiseen jatkuvan oppimisen & kehittämisen periaatteeseen.

 ”Olemme yhdessä saaneet sekä uusia ESG-oivalluksia että ymmärtäneet, kuinka kriittistä tiivis strateginen kumppanuus on liiketoiminnan menestymiselle. Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään ja kasvamaan. Hienointa on se, että meidän oma liiketoimintamme kasvaa asiakkaan menestyksen mukana. Oral on oman alansa edelläkävijä, kuten on myös Medanta. Jaamme monta arvoa ja olen kiitollinen, että yhteinen tarinamme jatkuu”, toteaa Kivelä.

 ”Kun henkilöstö on tyytyväinen työasuihin ja välttämättömät tukipalvelut toimivat, voimme rauhassa keskittyä oman liiketoimintamme ja asiakaskokemuksemme jatkuvaan kehittämiseen”, kiittelee Jaana Syväoja.

Oral Hammaslääkäreiden työntekijöitä asemalla Medantan harmaissa työpaidoissa.

 

Oral Hammaslääkärit on Suomen suurin yksityinen suun terveydenhuollon palveluja tarjoava ketju, joka tarjoaa laadukkaita perushammashoidon- ja suuhygienistipalveluita sekä lisäksi kattavat erikoishammashoidon palvelut.

  • 1600 hammasterveyden ammattilaista
  • yli 70 toimipistettä ympäri Suomen
  • yli 40 paikkakunnalla
  • 92% asiakastyytyväisyys

Lue seuraavaksi

Suomen Bocuse d’Or -joukkue Lyonin finaalissa – Medanta suunnitteli joukkueen asut
Docrateen Heli Littunen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.