Hyvästi muovi, nyt siirryimme puukuituisiin postituspusseihin

Hyvästi muovi, nyt siirryimme puukuituisiin postituspusseihin
kaksi puukuidusta tehtyä pakkauspussia

Postitamme tuotteemme puukuituisissa pusseissa. Kotimaisen Papticin kehittämä materiaali sopii Medantalle erityisen hyvin, sillä se tuntuu kangasmaiselta ja vahvistaa vastuullista linjaamme. Uusia, kauniita postituspussejamme voi käyttää monta kertaa uudelleen, ja ne ovat täysin biohajoavia.

”Kankaiden ja tuotteidemme kestävyys on Medantalle tärkeä arvo. Samaa tavoittelemme myös pakkausmateriaalien valinnassa. Kun vaihdoimme muoviset postituspussit kotimaiseen ekologiseen vaihtoehtoon, otimme jälleen uuden askeleen kohti vastuullisempaa arkea”, kertoo Medantan suunnittelusta ja tuotannosta vastaava Production Design Director Taina Steiner.

Millä tavalla puukuitupakkaus sitten tekee arjestamme paremman? Tässä kolme olennaisinta seikkaa.

1. Puupohjainen pussi kestää vettä ja sen voi käyttää uudestaan kymmeniä kertoja

Suomalaisen Papticin puukuidusta valmistetut pakkauspussit ovat täysin biohajoavia ja siksi hyvä vaihtoehto öljypohjaisille ja vaikeasti kierrätettäville muoveille.

”Muovipussit eivät ole tarpeeksi ekologisia, vaikka ne ovatkin kestäviä, suojaavat tuotteita ja ovat uusiokäytettävissä. Papticin tuotteet voi käyttää uudestaan kymmeniä kertoja, ja ne kierrätetään lopuksi paperin ja kartongin kanssa”, Steiner kertoo.

Puupohjainen materiaali on vedenkestävää ja yllättävän vahvaa.

”Kun pakkaus ei avattaessa repeä vääristä kohdista, sitä on helppo käyttää uudestaan myös tuotteiden palautuksessa. Materiaali on hyvin kevyt, mikä on eduksi pakkausten postituksessa ja käsittelyssä.”

Keveyden ja ohuuden ansiosta pussien varastointi, postitus ja käsittely on nykyistä tehokkaampaa ja siten ympäristöystävällisempää.

2. Luksusta asiakkaalle, hellyyttä ympäristölle

Ympäristön vaalimisen lisäksi Medanta haluaa tarjota asiakkailleen loppuun saakka viimeisteltyjä kokonaisuuksia ja kokemuksia.

”Tuotteemme ovat kauniisti pakattuja, ja Medantan brändi näkyy uuden pussin tyylikkäässä ulkoasussa. Papticin materiaali on kankaan ja paperin välimaastossa. Se näyttää ja tuntuu muovia miellyttävämmältä”, Steiner kertoo.

Kevyt, joustava ja kestävä materiaali antaa pakkaukselle ylellisen vaikutelman.

”Mitä kauniimpi pakkaus, sitä todennäköisemmin sitä haluaa käyttää uudestaan. Esteettisyys pidentää käyttöikää. Vaikka Papticin pakkauspussit ovat meille hinnakkaampia kuin muovipussit, olemme valmiita panostamaan kotimaiseen ja kierrätettävään tuotteeseen, joka tuo lisää iloa myös asiakaskokemukseen.”

3. Uusia mahdollisuuksia metsäteollisuudelle

Paptic hyödyntää metsä- ja paperiteollisuudessa käyttämättömäksi jääneitä koneita uudenlaisessa tuotannossa.

”Pääraaka-aineena tuotteissa käytetään kotimaista havusellua, joka on hankittu vastuullisesti kestävästi hoidetuista metsistä. Käsittelyssä käytetään paperikoneita, jotka on nyt muutettu paperikangastuotantoon.”

Pakkausten puumateriaali voidaan pyynnöstä tuottaa FSC-sertifioiduista metsistä. Se tarkoittaa, että materiaali on peräisin hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä.

Kuumasaumauksen avulla tuotteet on helppo jalostaa erilaisiksi kierrätettäviksi pakkauksiksi, joilla on muovin kestävyys.

Paptic-pussin hiilijalanjälki on alle puolet muovipussin vastaavasta.

”Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen on todennut, että ratkaisu maailman muoviongelmaan on uusien muovien kehittämisen sijaan paperin parantaminen. Koko verkkokauppamme siirtyy Papticin pakkaustuotteisiin kesän aikana, kun olemme käyttäneet loppuun vanhan muovipussivarastomme.”

Lue seuraavaksi

Älkää antako periksi – ravintola-ala pääsee taas jaloilleen
”Haluamme olla huippuosaajia, joihin voi aina luottaa”  – Medantan asiakaspalvelu esittäytyy

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.