Äly & Antimikrobisuus. Medanta päivittää sairaalavaatteet nykyaikaan

Äly & Antimikrobisuus. Medanta päivittää sairaalavaatteet nykyaikaan

Kun dementiapotilas hihkaisee hoitajalleen yhtäkkiä ”Hieno mekko!”, me Medantassa tiedämme valinneemme oikean tien.

Perustimme Medantan kymmenen vuotta sitten, kun mietimme, miksi sairaalavaatteet ovat niin epäkäytännöllisiä ja valovuoden päässä muiden tekstiilien, kuten urheiluvaatteiden kehityksestä. Nyt vaatteissamme yhdistyvät terveysteknologia ja design. Ne ovat joustavia, hengittäviä, miellyttäviä ja hyvännäköisiä. Vanhat sairaalan peltipaidat ovat taakse jäänyttä elämää.

Olemme alusta alkaen tehneet tiivistä yhteistyötä lääkäreiden, hoitajien ja potilaiden kanssa, ja viime vuosina olemme keskittyneet tekstiiliturvallisuuteen. Lanseerasimme vuonna 2015 antimikrobisen käsittelyn, jonka ansiosta vaatteemme estävät infektioiden leviämistä.

Antibioottien tehon hiipuminen on maailmanlaajuinen uhka. Aihe on WHO:n agendalla jatkuvasti, ja myös YK antoi siitä päätöslauselman viime syksynä. Ongelma on paitsi inhimillinen myös taloudellinen. Hoitoon liittyvistä infektioista aiheutuu WHO:n mukaan pelkästään Euroopassa yli 7 miljardin kustannukset vuosittain.

Yhtenä ratkaisuna ongelmaan on hyvä sairaalahygienia ja infektioiden ennaltaehkäisy. Siinä on myös tekstiiliturvallisuudella oma tärkeä roolinsa. Medanta saakin nyt antimikrobisista vaatteista yhteydenottoja aina Kanadaa ja Afrikkaa myöten.

Tulevaisuudessa älyvaatteet ja hygieniapalvelut pitävät sisällään monia mahdollisuuksia. Meillä Medantalla kehityksen kipinä on roihahtanut intohimoksi. Tänä päivänä kahdeksan hengen tiimimme tekee kaikkensa sen eteen, että sairaala- ja hoiva-alan vaatetus uudistuu entistä turvallisemmaksi, käytännöllisemmäksi ja laadukkaammaksi. Terveysteknologian ja designin liitossa vain taivas on rajana.

Lue seuraavaksi

Millainen on ekologinen vaate?
Kymmenen oppia yrittäjyydestä

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.