Vankilan haalari saa uuden merkityksen Kakolanmäellä – ”Hieman hullu brändi tarvitsee rohkeita ideoita”

Vankilan haalari saa uuden merkityksen Kakolanmäellä – ”Hieman hullu brändi tarvitsee rohkeita ideoita”
Kakolan henkilökunta Medantan asuissa
Hotel Kakolassa henkilökunnan hyvinvointi saa lisäpotkua tyylikkäistä ja mukavista työasuista.

”Hurjien poikien kotina” tunnettu Turun Kakolanmäki herää jälleen eloon, kun entisen vankilan tiloihin aukeaa kotimainen hotelli Hotel Kakola. Vankilan historia elää yksityiskohdissa, ja siinä myös työvaatteilla on oma roolinsa.

Kakolanmäellä käy kuhina, mutta pakoalttiiden vankien sijaan haalareissa kulkevatkin nyt uuden Hotel Kakolan työntekijät.

”Kakolaan liittyy huono maine ja ikäviä muistoja. Aiomme tuoda Kakolan nimelle kunniaa, mutta eri syistä kuin ennen. Meille tullaan nauttimaan ja vapautumaan arjen kahleista”, kertoo Hotel Kakolan hotellinjohtaja Eerika Rinne.

Hotel Kakola syleilee vankilan historiaa. Vanhan arkkitehtuurin kunnioittaminen ja alkuperäisten materiaalien kierrättäminen tuo hotelliin palan alkuperäistä tunnelmaa.

”Katosta riippuvat ketjut ja huoneiden kalterit ovat alkuperäisiä, ja ravintolan väliseinät on rakennettu vankilan hirsistä. Ravintola on myös nimetty maankuulun huijarin Ruben Oskar Auervaaran mukaan.”

Tavallisten huoneiden lisäksi erityiselämyksiä voi kokea neljässä ”eristyssellissä”, jotka on askeettisesti sisustettu kalterein ja kerrossängyin. Huoneissa on metallinen lavuaari ja vessanpönttö, mutta ei omaa suihkua tai television kaltaisia mukavuuksia.
”Sydämellinen palvelu, elämysten tuottaminen ja aito läsnäolo ovat hotellimme ydintä. Se tarkoittaa vieraiden viihtyvyyden lisäksi henkilökunnan hyvinvointiin panostamista. Kun työntekijämme voivat hyvin, työssä jaksaa silloinkin, kun se vaatii venymistä. Työvaatteilla on siinä huomattavan suuri rooli”, Rinne kertoo.

hotellin henkilökunta Medantan asuissa hotellin käytävällä
Kun työasu on miellyttävä päällä ja näyttää hyvältä, sitä kantaa ylpeydellä. Hotel Kakolassa työvaatteiden leikkisyys ei tullut mukavuuden kustannuksella.

Rohkeita ideoita ja arjen kestäviä asuja

Leikillisyys ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä Hotel Kakolan henkilökunnan työvaatteissa. Hieman hullu brändi tarvitsee rohkeita ideoita, ja sellaisia löytyi Medantalta.

”Haluamme erottua vaatteillamme ja olla tyylikkäitä, mutta pilke silmäkulmassa. Hyvistä työvaatteista on ylpeä ja ne pukee mielellään päälleen”, Rinne kertoo vaatteiden vaatimuksista.

”Tyyliimme eivät sovi tärkätty puku ja solmiot. Vaatesuunnittelija ja meikkitaiteilija Lalli Savolaisen avulla löysimme Medantan, ja yhdessä he kuratoivat meille malliston, joka kuvaa arvojamme ja vahvistaa brändiämme. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä!”

Hotel Kakolan koko henkilökunnalle suunniteltu vaatemallisto koostuu keskenään yhteensopivista housuista, paidoista sekä hotellien henkilökunnalle epätyypillisestä mekosta ja haalarista. Vaatteissa työskentelee jokainen vastaanottohenkilökunnasta kokkeihin, tarjoilijoihin, taloudenhoitajin ja päälliköihin. Osa vaatteista on räätälöity Hotel Kakolan henkilökunnalle, eli vaatteet valmistetaan alusta loppuun heidän mittojensa mukaan Medantan malliompelimossa.

”Vaatteilta vaaditaan huomattavan paljon: niiden on oltava miellyttävät päällä, helppohoitoisia, kestäviä ja tyylikkäitä. Leikillisyydestä huolimatta asujen pitää olla uskottavia ja sellaisia, että henkilökunta erottuu hyvällä tavalla”, kertoo Medantan perustaja ja Production Designer Taina Steiner.

Vaikka vaatteiden pääväri on musta, malliston vahvuus on sen monipuolisuus. Erilaisin asuyhdistelmin työpäiviin saa vaihtelua, mutta yhteinen linja muun henkilökunnan asujen kanssa säilyy.

”Perusmallistoomme kuuluviin vaatteisiin, kuten kokkitakkeihin, saimme persoonallisuutta hotellin logoa kustomoimalla. Mekot ja haalarit taas suunnittelimme alusta saakka Hotel Kakolalle. Kiinnostavia yksityiskohtia on lisätty punaisella aksenttivärillä, erilaisilla logoelementeillä ja brodeerauksella”, Steiner kertoo.

Hotelli Kakolan henkilökunta Medantan työvaatteissa
Klassisesta mustasta sukeutui joukko persoonallisia työasuja, kun mukaan lisättiin punainen aksenttiväri, logolla leikittelyä ja valinnanvaraa paidoista mekkoon ja haalariin.

Vastuullisilla vaatteilla ylellisyyttä ja ammattiylpeyttä

Vastuullisuus on merkittävä osa Hotel Kakolan toimintaa. Hotellissa käytetään paljon kierrätysmateriaaleja ja kaikissa hankinnoissa suositaan kotimaisia toimijoita sekä pien- ja perheyrityksiä.

”Ravintolamme tarjoilee pientuottajien lähiruokaa ja korostamme myös suomalaisen hanaveden erinomaisuutta. Meillä on ilmainen vedenottopiste ensimmäisessä kerroksessa vesipullojen täyttämistä varten. Edellytämme vastuullisuutta myös yhteistyökumppaneiltamme, ja siltäkin osin Medanta täyttää kaikki vaatimukset”, Rinne kertoo.

Medantan kankaiden valmistuksessa ei käytetä ympäristölle vahingollisia kemikaaleja, väriaineita tai raskasmetalleja. Hotel Kakolan vaatteissa käytetyt Medanta Flex, Rewool Touch ja 4-way mikrokuitu ovat antimikrobisia, hengittäviä, joustavia ja kauniisti laskeutuvia materiaaleja. Lisäksi vaatteet kestävät jatkuvaa kulutusta ja kovaakin konepesua.

Vaikka malliston suunnitteluvaihe osui keskelle pandemiakevättä, yhteistyö sujui sulavasti. Tuotteista rakennettiin videoitu muotinäytös, jolla malliston yksityiskohtien läpikäynti kävi edestakaista postittamista sulavammin.

”Yhteistyömme on ollut kaikin puolin loistavaa. Vaatteet ovat ammattitaidon ulkoinen merkki, ja Medanta oivalsi heti brändimme ytimen. Saimme laadukkaita, innovatiivisia ja kestäviä työvaatteita. Hyvän näköiset ja miellyttävän tuntuiset työvaatteet tuovat työhön ylellisyyttä ja ammattiylpeyttä”, Rinne kertoo.

Lue seuraavaksi

Medanta lahjoittaa 11 000 kasvomaskia Suomi-Ruotsi-maaottelutapahtumaan
Älykäs kokintakki auttaa keittiömestari Mikko Kaukosta Bocuse d´Or -kilpailun viiden tunnin koitoksessa

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.