Sympaattiset Muumit valloittavat Mehiläisen työvaatteissa

Sympaattiset Muumit valloittavat Mehiläisen työvaatteissa

Muumipeikko, Pikku Myy ja muut tutut Muumi-hahmot seikkailevat nyt Lasten Mehiläisen vastaanotolla ja henkilökunnan työpaidoissa. Sympaattiset hahmot tekevät lasten lääkäripalvelusta uudella tavalla erottuvan. Laadukas Muumi-mallisto syntyi yhteistyössä Medantan kanssa.

Leikki ja tarinat ovat lasten hyvinvoinnin kannalta korvaamattoman tärkeitä. Jo useampi sukupolvi on oppinut lempeitä elämänviisauksia Tove Janssonin Muumi-tarinoista, joissa yhdistyvät ystävyys, toisten kunnioittaminen ja hyväksyminen.

Kiehtovat kertomukset ja rakastetut Muumi-hahmot ilahduttavat nyt lapsiperheitä Lasten Mehiläisessä. Mehiläisen ja Moomin Charactersin yhteistyössä tutut hahmot ja Muumien elämänfilosofia tuodaan uudella tavalla mukaan lasten lääkäripalveluihin.

”Leikki ja tarinat ovat lasten hyvinvoinnille korvaamattomia, ja Muumien elämänfilosofiasta löytyy monia terveyden ja hyvinvoinnin teemoja”, Mehiläisen markkinointipäällikkö Mirella Girs sanoo. Sympaattinen Muumi-mallisto syntyi yhteistyössä Medantan suunnittelijan Helena Mannisen kanssa.

”Muumitarinoista löytyy monia terveyteen ja hyvinvointiin kietoutuvia teemoja. Hyvä lapsuus muodostuu terveyden lisäksi lapsen tarpeiden sekä perheen ja sosiaalisten suhteiden välisestä tasapainosta. Muumit ja Lasten Mehiläinen jakavat yhteisen arvomaailman, ja tuttujen tarinoiden avulla voimme puhua samaistuttavasti tärkeistä teemoista”, Mehiläisen markkinointipäällikkö Mirella Girs kertoo.

Muumi-mallisto jatkaa hyvää yhteistyötä

Muumilaakson viihtyisä tunnelma alkaa heti Lasten Mehiläisen vastaanottotiloissa: hahmot seikkailevat niin seinillä kuin henkilökunnan työvaatteissa.

Mehiläinen on käyttänyt Medantan työvaatteita vuodesta 2016, ja Muumi-malliston luominen yhdessä Medantan kanssa oli luontevaa jatkumoa hyvin sujuneelle yhteistyölle.

Laadukkaat, hyvännäköiset, yhtenäiset ja moneen taipuvat vaatteet ovat Medantan suunnittelijan Helena Mannisen käsialaa.

”Mehiläiselle neljä vuotta sitten tehty kompakti mallisto on osoittautunut erittäin toimivaksi: siinä on kolme yläosaa, parit housut, vilutakki ja essu, jotka ovat helposti yhdisteltävissä. Muumi-hahmot brodeerattiin malliston työpaitoihin”, Manninen kertoo.

Henkilökunnan vihreissä paidoissa lapsia ilahduttaa viisi suosikkia: Pikku Myy, Niiskuneiti, Muumipeikko, Haisuli ja Nipsu.

Laadukkaasti brodeeratut Pikku-Myy, Niiskuneiti, Muumipeikko, Haisuli ja Nipsu ilahduttavat Lasten Mehiläisen henkilökunnan työvaatteissa.

Mannisen mukaan Muumi-malliston suunnittelu oli hauska, mutta intensiivinen ja haastava työ.

”Vaikka hahmot olivat valmiina, malliston luomiseen liittyi valtava määrä teknisiä asioita, joita minun piti ratkoa. Matkan varrella kävimme Mehiläisen väen kanssa lukuisia keskusteluja, pohdimme vaihtoehtoja ja pallottelimme ideoita, jotta pääsimme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”

Nipsun viiksikarvat – ja muut tärkeät yksityiskohdat

Helena Manninen kertoo, että vaatteisiin valituista hahmoista esimerkiksi Haisulin tekeminen vaati erityisen paljon pähkäilemistä ja hienosäätöä: oli selvitettävä, kuinka hahmon turkista saadaan mahdollisimman kolmiulotteinen. Brodeerataanko turkin valkoiset pisteet erikseen vai ovatko ne osa pohjakankaan väriä.

”Halusimme toteuttaa Muumit viimeisen päälle laadukkaasti ja yksityiskohtaisesti. Kävimme hahmo hahmolta läpi niiden toteutukset: kuinka ohutta viivaa voidaan käyttää, kannattaako jotain viivaa paksuntaa, jotta hahmo näyttää paremmalta ja kuinka Nipsun viiksikarvat tehdään”, hän sanoo.

Hahmojen piti myös olla suhteessa toisiinsa tietyn kokoisia – Pikku Myy on pienin ja Nipsu hahmoista suurin.

Mirella Girs kertoo, että paitojen hahmot ovat Tove Janssonin alkuperäisiä mustavalkoisia Muumeja – vaikka myöhemmin tehtyjen animaatiosarjojen myötä eri sukupolvilla tutuimpia saattavat olla hieman erinäköiset Muumit.

”Päätös mustavalkoisuudesta syntyi heti alkuvaiheessa: hahmot erottuvat hyvin Mehiläisen brändiväristä vihreästä.”

Mirella Girs ja Helena Manninen iloitsevat, että Muumi-mallisto on saanut niin henkilökunnan kuin asiakkaiden keskuudessa innostuneen vastaanoton. Sairaanhoitaja Anna Åkerberg puki aamulla päälleen Nipsu-paidan.

Muumi-paidat saaneet innostuneen vastaanoton

Terveydenhuollon potilastyössä vaatteen pitää kestää useita pesuja kuumissa lämpötiloissa. Helena Manninen sanoo, että laadukkaista ja kestävistä langoista tehty brodeeraus kestää pesuja ja kovaakin kulutusta samalla tavalla kuin Medantan tekniset ja antimikrobiset kankaat.

Mirella Girsin mukaan Muumi-hahmojen sijoittelussa päädyttiin Mannisen esittämän useamman vaihtoehdon jälkeen työpaitojen rinnukseen. Näin vastaanotolle tulevan väsyneen tai toimenpidettä jännittävän lapsen katse kiinnittyy luontevasti tuttuun hahmoon.

Girs kertoo, että ensi alkuun Muumi-vaatteet ovat henkilökunnan testikäytössä kuudessa Lasten Mehiläisen toimipisteessä.

”Jokainen henkilö saa viisi paitaa – yhden jokaista Muumi-hahmoa. He voivat töihin tullessaan aamulla itse päättää, mikä hahmoista miellyttää silloin eniten. Henkilökunta on ollut paidoista innoissaan, ja myös asiakkailta on tullut positiivista palautetta.”

Girs ja Manninen kertovat, että jo toteutettujen työpaitojen lisäksi suunnitteilla on muutakin Muumeihin liittyvää yhteistyötä.

”Yhteistyö on ollut erityisen ihanaa, koska Muumit ovat niin lämpimiä ja inhimillisiä hahmoja. Ne opettavat elämänviisauksia sekä lapsille että meille aikuisille. Muumien lempeästä ja omalaatuisesta tavasta tarkastella maailmaa voi ottaa hyvillä mielin oppia omaankin elämäänsä”, Manninen sanoo.

Lue seuraavaksi

Medantan kestävän kehityksen kokkivaatteet keräsivät kiitosta Food & Art -tapahtumassa – ”Huoliteltu työasu on osa asiakkaan elämystä”
Liemi- ja kastikekeittämö Soocin Kiril Rainos: ”Eettinen ja edustava työasu on osa yrityksen markkinointia”

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.