Medantan kestävän kehityksen kokkivaatteet keräsivät kiitosta Food & Art -tapahtumassa – ”Huoliteltu työasu on osa asiakkaan elämystä”

Medantan kestävän kehityksen kokkivaatteet keräsivät kiitosta Food & Art -tapahtumassa – ”Huoliteltu työasu on osa asiakkaan elämystä”
Medanta vaatetti Turun Food & Art -tapahtuman kokit ja tarjoilivat. Opiskelijat Roni Seppälä, Teresa Laaksonen ja Juhani Niinijärvi kehuivat työasujen toimivuutta.

Medanta oli mukana kuudetta kertaa järjestettävässä Food & Art -tapahtumassa. Kokkien, tarjoilijoiden ja opiskelijoiden yllä oli Medantan ympäristöystävällisestä Eco Denim -kankaasta valmistetut työasut.

Turun Ruissalon Tapahtumatelakasta rakentui syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pop up -ruokakojujen ja ajankohtaisen keskustelun näyttämö, kun kuudetta kertaa järjestettävä Food & Art -tapahtuma rantautui Saaristomeren rannikolle.

Tapahtuma-alueelle virtasi tasaiseen tahtiin ruoan ja juoman ystäviä nauttimaan huippukokkien luomista antimista sekä kuuntelemaan ajankohtaista keskustelua. Vieraat kiersivät pisteeltä pisteelle ihastelemassa toinen toistaan herkullisempia maisteluannoksia, ja iloinen puheensorina täytti alueen.

Lavalle nousi alan ammattilaisten lisäksi myös belgialainen nykytaiteilija Koen Vanmechelen, jonka Under Pressure -teoksen sadat merivedellä ja lähdevedellä täytetyt pussit koristivat Westin-salin kattoa.

”Kun sain kutsuin tapahtumaan, en epäröinyt lähteä mukaan. Under Pressure -teoksen ideana on, että sen alla vieraista tulee yhtä valtameren kanssa. Pussit antavat ajattelemisen aihetta ja konkretisoivat vaaran, johon ihminen on itsensä luontoa tuhotessaan ajanut”, Vanmechelen kertoo.

Niin hyvä työasut, ettei niistä malttaisi luopua

Tapahtuma kietoutui vahvasti kestävän kehityksen ympärille. Medanta antoi oman panoksensa ympäristöystävälliseen teemaan, sillä Eco Denim -kankaasta valmistetut työasut olivat kokkien, tarjoilijoiden ja opiskelijoiden yllä koko tapahtuman ajan.

”Meille oli tärkeää olla mukana tapahtumassa, koska se edisti positiivisen Suomi-kuvan lisäksi ruokakulttuuria ja ravintola-alan arvostusta. Uskomme hieman kirkasotsaisestikin, että voimme muuttaa maailmaa ja tehdä tästä paremman paikan elää”, sanoo Medantan perustaja ja toimitusjohtaja Anu Kivelä.

Medantan laadukkaat, hopeansävyiset työasut saivat viikonloppuna osakseen positiivista palautetta. Niin hyvää, että paikalla olevat opiskelijat eivät olisi halunneet asuistaan tapahtuman jälkeen luopua.

”Mallisto on vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti valmistettu. On hienoa, että olemme onnistuneet luomaan ”must have” -tuotteen”, Kivelä jatkaa.

Kivelän mukaan luomistyöhön vaikuttaa kaikkien medantalaisten yhteinen panos.

”Parasta palautetta on, kun työntekijät sanovat, että aamuisin on mukavaa tulla töihin. Myös asiakkaamme ovat kiitelleet hyvää työilmapiiriämme.”

Kiersimme tapahtuma-alueella ja kysyimme, mitä mieltä alan ammattilaiset olivat mieltä työasuistaan.

Pekka Terävä, keittiömestari ja ravintoloitsija, yksi tapahtuman perustajista:

”Olen käyttänyt Medantan työvaatteita jo vuosia. Kokinvaatteet ovat päällä usein 12–14 tuntia putkeen, joten laadulla on merkitystä. Työasun täytyy tuntua miellyttävältä päällä ja kestää kovaa kulutusta. Myös asujen ulkonäöllä on merkitystä, sillä kokit työskentelevät lämpimissä olosuhteissa ja ovat samaan aikaan ravintolassa serviisissä. Jos vaate on epämiellyttävä ja hikinen, hommasta ei tule yhtään mitään. Toimin vastuullisesti ja valitsen myös vastuullisesti toimivia yhteistyökumppaneita. Yksin en voi maailmaa pelastaa, mutta pienillä teoilla pääsee eteenpäin.”

Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, palkittu kokki 2019:

”Medantan työasut ovat minulle tuttuja jo vuosien takaa. Työvaatteissa tärkeintä on käytännöllisyys, istuvuus ja se, että lämpimissäkin olosuhteissa on helppoa työskennellä eikä tule liian kuuma. Tyylikkyys on myös tärkeää, ja se tulee pitkälti istuvuuden mukana. Medantan työasussa yhdistyvät kaikki nämä ominaisuudet. On myös hienoa, että kokinvaatteissa on mahdollista ottaa huomioon vastuullisuus ja kestävä kehitys.”

Heidi Martikainen, Ravintola Savoyn hovimestari:

”Olen todella tyytyväinen tapahtuman työasuun. Housut joustavat, joten pääsen helposti kyykkyyn. Tarjoilijanpaidan materiaali on hengittävä ja hygieeninen, joten se on helppo pitää puhtaana. Parasta on, ettei materiaali rypisty. Aikaa säästyy, kun vaatetta ei tarvitse silittää. Medantan työasu on myös tyylikäs. Tarjoilijan huoliteltu työasu on osa asiakkaan elämystä. Minulle tärkeintä työvaatteissa on juurikin materiaalien hengittävyys ja se, että niissä on vaivatonta työskennellä. On epämukavaa, jos vaatteet valuvat ja niitä täytyy asetella paremmin kesken työpäivän.”

Roni Seppälä, Teresa Laaksonen ja Juhani Niinijärvi, Turun ammatti-instituutin ravintola- ja catering-alan kolmannen vuoden opiskelijat:  ”Oli hienoa päästä tapahtumaan mukaan seuraamaan alan ammattilaisten työskentelyä. Pelkästään näkemällä oppii paljon. Hyvän työasun ominaisuudet ovat kestävyys, mukavuus ja istuvuus. Plussaa on, jos housuissa on taskuja. Vaatteet eivät saa kiristää tai tuntua epämukavilta. Parasta on, jos vaatteita ei edes tunne, kun ne ovat päällä. Medantan kokintakki on sopivan reilu, käsillä on helppo työskennellä ja on kiva, kun hihat ovat lyhyet.”

Roni Seppälä, Teresa Laaksonen ja Juhani Niinijärvi, Turun ammatti-instituutin ravintola- ja catering-alan kolmannen vuoden opiskelijat:

”Oli hienoa päästä tapahtumaan mukaan seuraamaan alan ammattilaisten työskentelyä. Pelkästään näkemällä oppii paljon. Hyvän työasun ominaisuudet ovat kestävyys, mukavuus ja istuvuus. Plussaa on, jos housuissa on taskuja. Vaatteet eivät saa kiristää tai tuntua epämukavilta. Parasta on, jos vaatteita ei edes tunne, kun ne ovat päällä. Medantan kokintakki on sopivan reilu, käsillä on helppo työskennellä ja on kiva, kun hihat ovat lyhyet.”

Leslie Hottiaux, ranskalaistaustainen palkittu kokki ja ravintoloitsija:

”Kotimaassani Uudessa Seelannissa kokit työskentelevät t-paidoissa, mutta Medantan työasu on mukava päällä eikä näytä naiskokinkaan päällä liian maskuliiniselta. Voisin käyttää asua myöhemminkin. Pidän erityisesti hopeisesta väristä. Kestävän kehityksen tukeminen on minulle tärkeää ja pyrin siihen myös oman ranskalaisravintolani pyörittämisessä.”

Koen Vanmechelen, belgialainen nykytaiteilija:

”Kokkien, tarjoilijoiden ja opiskelijoiden päällä olevat työasut ovat kauniit ja tyylikkäät. Vaatteet kuvastavat sitä, mistä tässä tapahtumassa on kyse: vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Pidän siitä, että asuissa on myös valkoista, joka on toivon ja tulevaisuuden väri.”

Lue seuraavaksi

Nautintoja, taidetta ja vastuullisuutta – kestävän kehityksen kokkivaatteet tukevat Food & Art -tapahtumaa
Sympaattiset Muumit valloittavat Mehiläisen työvaatteissa

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.