Suomen Bocuse d’Or -joukkue finaalissa – Medanta suunnitteli kisa-asut

Suomen Bocuse d’Or -joukkue finaalissa – Medanta suunnitteli kisa-asut
Joukkue kisamallistoon pukeutuneena
Kisamallistoon sonnustautuneina Johan Kurkela (vas.) Heikki Liekola, Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Miikka Manninen.

Suomen Bocuse d´Or -joukkue pukeutuu Medantan kehittämään kisamallistoon kilpailun finaalissa Ranskassa. Maailman arvostetuin ruoka-alan kilpailu tarjoaa myös ensimaistiaiset tulevasta UHW-mallistostamme.

Vaatesuunnittelijamme Anssi Ruokokoski ja tuotannostamme vastaava Taina Steiner ovat suunnitelleet nyt nähtävät kisa-asut. Kilpailu on parhaillaan käynnissä Lyonissa artikkelin julkaisuhetkellä.

”Suomen kokeilla ei aiemmin ollut yhtenäistä vapaa-ajanasua kisamatkalle. Nyt huipputiimillä on arvoisensa asut myös varsinaisen kilpailutilanteen ulkopuolelle”, Anssi Ruokokoski sanoo.

Bocuse d´Or -joukkueen kisamallisto oikeastaan aloitti Medantan ja Anssi Ruokokosken koko yhteistyön tänä vuonna. Kokkien asuissa Ruokokoski on yhdistellyt sinisen eri sävyjä. Kokonaisuuteen kuuluvat liivi, T-paita, housut ja huppari, joita koristavat Team Finland -brodeeraukset.

Vaatteet on valmistettu Medantan kehittämistä antimikrobisista kankaista. Materiaalit ovat joustavia, ryhdikkäitä ja miellyttäviä iholla.

Anni Peräkylä ja Mikko Kaukonen pukeutuneena kisamallistoon

Kiinnostava uutuus on collegetakki, jossa yhdistellään puuvillaa ja vahvaa hamppua. Joustoa takki saa Sorona-kuidusta, joka tehty maissista.

Ruokokosken ja Steinerin tekeillä oleva Urban Health Wear UHW -mallisto sisältää piirteitä maajoukkueen asuista. Mallisto laajenee kuluttajille suunnatuksi kokoelmaksi kevätkaudella 2022. Tyyli on rento, siisti ja näyttävä, materiaalit ensiluokkaisia.

Mutta mitä sanovat kokit itse?

Kisamallistoon ovat sonnustautuneet apuvalmentaja Johan Kurkela, valmentaja Heikki Liekola, Suomen paras kokki Mikko Kaukonen, assistentti Anni Peräkylä ja apuvalmentaja Miikka Manninen. Kaikkiaan joukkue on 11-henkinen, tosin lavalle nousevat vain Mikko ja Anni.

Kilpasuorituksen aikana suomalaiset käyttävät Bocuse d’Orin asuja, johon kuuluvat pitkähihaiset kokkitakit runsaine logoineen. Anni Peräkylä luonnehtii asua hiukan epämukavaksi, sillä hän on tottunut käyttämään Medantan joustavaa kokkitakkia. Kilpasuoritus kestää viisi ja puoli tuntia.

”Meitä kuvataan ja katsotaan tarkasti myös silloin, kun käymme torilla hakemassa raaka-aineita. Yhtenäiset asut vahvistavat tiimihenkeä ja antavat meistä siistin kuvan”, Peräkylä sanoo.

Tuomaristo arvioi paitsi ruokia myös kokkien stressinsietokykyä ja joukkueen yhteistyötä. Siksi pieninkin yksityiskohta merkitsee.

”Tärkeintä on säilyttää hyvä flow. Emme vilkuile muita vaan keskitymme omaan tekemiseen ja toteutamme suunnitelmamme”, Mikko Kaukonen sanoo.

Mikko Kaukonen Medantan suunnittelemassa asussa

Tiukasti määrätyt raaka-aineet

Bocuse d’Oriin osallistuu yli 20 kokkia eri puolilta maailmaa. Kaukonen on etukäteen arvioitu kärkipään tekijäksi, ja hän tähtää kolmen parhaan joukkoon.

Kokeille on etukäteen määrätty tietyt pääraaka-aineet. Ensimmäisessä tehtävässä on valmistettava take away -kokonaisuus, jossa käytetään kirsikkatomaattia alku-, pää ja jälkiruoassa. Kokkien on myös suunniteltava pakkaukset kasvipohjaisista kuiduista.

Päätehtävässä raaka-aine on klassinen naudan lapa.

”Suomesta otan mukaan villisieniä, yrttejä ja syksyn kaaleja”, Mikko Kaukonen kertoi juuri ennen kilpailua.

Lue seuraavaksi

”Parhaimmillaan työvaate voimaannuttaa ja on cool” – Uusi suunnittelijamme Anssi Ruokokoski
”Toimitusketjun haasteet ratkaistaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa”

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.