Liikevaihtomme kasvoi huimat 127 prosenttia – pitkäjänteinen työmme antimikrobisen tekstiiliteknologian kehittäjänä kantaa hedelmää

Liikevaihtomme kasvoi huimat 127 prosenttia – pitkäjänteinen työmme antimikrobisen tekstiiliteknologian kehittäjänä kantaa hedelmää
Nainen Medantan työasussa

Vuosi 2020 oli meille taloudellinen ennätysvuosi. Liikevaihtomme kohosi 8,2 miljoonaan euroon edellisvuoden 3,6 miljoonasta eurosta, eli liikevaihto kasvoi huimat 127 prosenttia.

Varsinainen tilinpäätöksemme valmistuu myöhemmin keväällä.

Menestyksemme perustuu vakiintuneiden asiakkaidemme tilausmäärien kasvuun, nopeaan reagointiimme tuotekehityksessä ja palveluliiketoimintamme kannattavuuteen.

Viime vuosi oli meille menestyksellinen. Vakiotuotteidemme kysyntä kasvoi huomattavasti. Monivuotinen tuotekehityksemme ja usko antimikrobiseen tekstiiliteknologiaan kantaa nyt hedelmää.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä tekstiiliturvallisuuden eteen. On hienoa, että olemme nyt lunastaneet paikkamme alan edelläkävijänä. Meillä on myös yhteiskunnallinen vastuu pitää huolta ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Nyt korona-aikana kaikki tautia ennalta ehkäisevät ratkaisut ovat tarpeen, ja näitähän meidän turvalliset materiaalimme ja tuotteemme edustavat”, kertoo toimitusjohtajamme Anu Kivelä.

Koronapandemia leimasi vuottamme – tuotekehitystä pikavauhdilla

Kun arviot Koronan leviämisestä Suomeen helmikuussa vahvistuivat, aloitimme yhteistyökumppanimme kanssa välittömästi ammattilaiskäyttöön tarkoitetun kestokäyttöisen antimikrobisen kankaisen kasvomaskin suunnittelun.

Kankaisia kasvomaskeja myimme viime vuonna satoja tuhansia kappaleita muun muassa terveydenhuollon ammattilaisille, lääkeyhtiöille, urheiluseuroille, seurakunnille, rahoitus- ja finanssialan yrityksille. Kangasmaskeista eniten huomiota sai Valtteri Bottakselle suunnittelemamme brändin mukainen kangasmaski.

Kertakäyttöisiä hengityssuojaimia toimitimme suomalaisille miljoonia kappaleita. Keskellä pahinta kasvomaskipulaa huhti-toukokuussa varasimme oman lentokoneen ja kiidätimme hengityssuojaimia Kiinasta Suomeen.

Kasvomaskien lisäksi toimme maahan myös ammattikäyttöön tarkoitettuja suojatakkeja ja -käsineitä.

kasvokuva Anu Kivelästä

”Osalla terveydenhuollon asiakkaistamme oli vakiintuneet suojavarusteiden hankintakanavat tukossa. Halusimme kantaa vastuumme kriisitilanteessa ja aloimme toimittaa heille suojavarusteita. Ilman luotettavia, monivuotisia yhteistyökumppaneitamme tämä ei olisi ollut mahdollista”, toteaa Anu Kivelä.

”Arvostuksemme terveydenhuollon ammattilaisia kohtaan on kasvanut entisestään. He ovat työskennelleet kuluneena vuotena valtavan paineen alla. On tärkeää, että työnantajat tarjoavat heille teknisiä, toiminnallisia ja turvallisia työvaatteita”, sanoo Anu Kivelä.

Palveluliiketoimintamme kasvussa

Myös palveluliiketoimintamme kasvoi kannattavasti. Jokilaakson pesulamme liikevaihto kaksinkertaistui. Jämsässä sijaitsevassa pesulassamme huolletaan Jokilaakson sairaalan sekä kaupungin palvelutalojen ja päiväkotien tekstiilejä. Palveluliiketoiminta – tekstiilien vuokraus, pesuhuolto ja logistiikka – on merkittävä osa kasvustrategiaamme.

Vaikeina aikoina asiakkaiden tukena

Taloudellinen menestyksemme mahdollisti sen, että pystyimme auttamaan asiakkaitamme vaikeana koronavuonna.

”Lahjoitimme kymmeniä tuhansia maskeja muun muassa ravintoloille ja tuotantoproduktioihin kuvausryhmille. Olimme mahdollistamassa Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestämisen Tampereella lahjoittamalla urheilijoille, maajoukkueille, taustajoukoille ja yleisölle kasvomaskit,” muistelee Anu Kivelä.

Kansainväliset markkinat avautuivat ja kestävän tekstiiliteollisuuden kehittäminen jatkuu

Tärkeän merkkipaalun ohitimme loppuvuodesta, kun avasimme kauppapaikan Saksan Amazonissa. Kansainväliset markkinat ovat nyt meille auki.

”Kiitos digitaalisten työvälineiden tiivis työskentely tekstiili-insinöörimme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa jatkui koko koronavuoden ja pystyimme kehittämään materiaalejamme matkustusrajoituksista huolimatta. Olen tuotekehityksestä erityisen ylpeä! Tänä vuonna lanseeraammekin uusia entistä älykkäämpiä, vastuullisempia, ympäristöystävällisempiä kankaita,” Anu Kivelä iloitsee.

Vuoden huiman tuloksen saimme aikaiseksi samoilla henkilöresursseilla työtehtäviä hieman uudelleen organisomalla.

”Sydämelliset kiitokseni kaikille medantalaisille loistavasta työtarmosta ja joustavuudesta,” lausuu Anu Kivelä.

Lue seuraavaksi

Miten hopea tappaa bakteereja?
Älkää antako periksi – ravintola-ala pääsee taas jaloilleen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.