Elegantteja hoitajia ja tyylikkäitä tohtoreita

Elegantteja hoitajia ja tyylikkäitä tohtoreita

Myös hoitajien ja lääkäreiden vaatteet voivat olla mukavia ja persoonallisia. Hoitoalan vaatteita tekevä Medanta haluaa uudistaa terveydenhuollon pukeutumiskulttuurin Suomessa ja maailmalla.

Vaate on vahva viesti myös terveydenhuollossa. Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä nauttii, kun Suomen eturivin lääkärit ja julkisuuden henkilöt kävelevät estradilla yrityksen vaatteiden mannekiineina.

”Meille Medantassa on tärkeää, että hoitohenkilökunnan ja potilaiden vaatteet ovat mukavia, käytännöllisiä ja myös hyvän näköisiä”, Kivelä sanoo.

Siksi onkin luontevaa, että yritys osallistuu Estetiikkaa terveydenhuoltoon -tilaisuuden muotinäytökseen Helsingissä. Lavalla poseeraavat muun muassa HUSin toimitusjohtaja Aki Lindén ja hallinnollinen ylilääkäri Sanna-Maria Kivivuori, tanssinopettaja ja yrittäjä Aira Samulin sekä Helsingin yliopiston kansleri Kaarle Hämeri. Heidän päällään on nyt Medantan asuja terveydenhuollon henkilökunnalle.

”Väreillä on valtava vaikutus”

Legendaarisen tanssinopettajan ja yrittäjän Aira Samulinin yllä on Medantan Care-malliston Paitamekko. Mekon kuosi myötäilee Medantan ydinajatusta: hoitohenkilökuntakin voi ilmentää persoonallisuuttaan.

Samulinin mielestä on ehdottoman tärkeää, että myös terveydenhuollossa kiinnitetään huomiota vaatteisiin.

”Tyttäreni sairastui skitsofreniaan, ja olen vieraillut sairaalassa tuhansia kertoja. Tiedän, että virttyneet ja venyneet sairaalavaatteet masentavat potilasta. Väreillä on valtava vaikutus mielialaan, ja ne rauhoittavat”, Samulin sanoo.

”Mukavasti naisellisuutta”

HUSin hallinnollinen ylilääkäri Sanna-Maria Kivivuori esittelee Medantan suunnittelemaa lääkärin työasua, jossa yhdistyvät pitsikuosi ja sporttiset raitahousut.

”Asu tuntuu oikein hyvältä päällä. Tässä on myös mukavasti pientä naisellisuutta. Takahuoneessa muut mallit ovat ihailleet erityisesti housujeni raitoja”, Kivivuori kertoo.

Tämän työasun joustava materiaali on myös antimikrobinen, mikä vähentää ja jopa estää sairaalainfektioiden leviämistä.

”Ottaisin itsekin työasuksi”

Kokoomuksen kansanedustajalla Sari Sarkomaalla ja HUSin toimitusjohtajalla Aki Lindénillä on päällään joustava musta-sininen joustava työasu, jonka Medanta on suunnitellut Pohjola Terveydelle.

MedantaDenim- ja Flex-materiaalin valmistuksessa on hyödynnetty viimeisintä tekstiiliteknologiaa. Asu kestää mainiosti tehopesun. Pipo puolestaan pitää hiukset kurissa.

”On tärkeää, että työvaatteessa on hyvä liikkua ja olla. Tämä asu tuntuu todella mukavalta päällä. Voisin hyvin valita tämän itsekin työasuksi, jos tekisin työtä sairaalassa. Asu myös näyttää hyvältä, ja siinä on harmoniset värit”, Sarkomaa sanoo.

”Lapsetkin rauhoittuvat”

Espoolainen kaupunginvaltuutettu Anna Rukko ja Helsingin yliopiston kansleri Kaarle Hämeri esittelevät parivaljakkona Mehiläinen-mallistoon kuuluvia työasuja, jotka on valmistettu MedantaFlex- ja MedantaKnit-materiaaleista.

”Lapset usein pelkäävät lääkärille menoa ja sairaalaa. Mukava kodinomainen ympäristö sekä miellyttävän tuntuiset ja värikkäät vaatteet voisivat rauhoittaa lapsia”, Hämeri arvioi.

”Tärkeä tilaisuus”

Medantan Anu Kivelästä muotinäytös on oiva tilaisuus tuoda esille terveydenhuollon vaatteiden kehitystä nykyaikaa vastaavaksi.

”Kaunis, laadukkaista ja joustavista materiaaleista valmistettu vaate vahvistaa potilasta ja edistää hänen toipumistaan. Hoitohenkilökunnalle suunnittelemamme vaatteet puolestaan auttavat lääkäreitä ja hoitajia jaksamaan vaativassa työssään.”

 

Lue seuraavaksi

Antimikrobiset vaatteet parantavat sairaalahygieniaa
Sairaalavaatteen trendit: turvallisuus, äly ja estetiikka

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.