Asiakascase

Syöpäsairaala Docrates loi oman vaatemalliston – pohjana uusi raikas logo ja värimaailma

Syöpäsairaala Docrates loi oman vaatemalliston – pohjana uusi raikas logo ja värimaailma
Palvelujohtaja Jaana Hyväri ja Medantan suunnittelija Helena Manninen.
Palvelujohtaja Jaana Hyväri ja Medantan suunnittelija Helena Manninen.

Syöpäsairaala Docrates loi Medantan kanssa yhteistyössä oman malliston, jossa ei ole yhtään turhaa osasta. Henkilökunnan yhtenevät asut rakentavat yrityksen brändiä, sanoo Docratesin palvelujohtaja Jaana Hyväri. Samalla ne kertovat myös sairaalan huippuosaajien työn arvostamisesta.

Yhtenäinen, toimiva, tyylikäs ja yrityksen brändiä tukeva työvaatemallisto.

Tämä oli tavoitteena, kun helsinkiläisen Docrates Syöpäsairaalan palvelujohtaja Jaana Hyväri lähti uudistamaan henkilökuntansa vaatetusta.

”Meillä oli aiemmin käytössämme liikaa eri vaatekappaleita, joten kokonaisuus ei ollut tarpeeksi eheä. Vanha mallistomme oli myös hyvin perinteinen ja virallinen, eikä vaatteissa näkynyt vuonna 2017 uudistettu logomme ja raikas värimaailmamme.”

Oikea yhteistyökumppani löytyi, kun yksi Docratesin sairaanhoitajista kävi Hygieniahoitajapäivillä Helsingissä keväällä 2017. Hän ihastui Medantan osastolla hyvännäköisiin vaatteisiin ja vinkkasi niistä edelleen Hyvärille.

”Otin yhteyttä Medantan myyntijohtajaan Susanne Stadiukseen ja tavatessamme kerroin tarpeistamme ja toiminnastamme. Susanne esitteli mallistoja ja edistyksellistä tuotekehitystä, kuten kankaiden antimikrobista käsittelyä”, Hyväri kertoo.

Sairaalan potilastyössä hygieenisyys ja infektioiden ehkäiseminen ovat ensiarvoisen tärkeitä, eli vaatteiden on oltava turvallisia. Medantan tekstiilien antimikrobinen pinta ei kontaminoidu tai tarjoa kasvualustaa mikrobeille. Asut myös pysyvät raikkaina, sillä hajut eivät tartu kankaaseen.

Yhtenäiset, hyvälaatuiset asut rakentavat yrityksen brändiä ja korostavat huippuosaajien työn arvostamista.
Yhtenäiset, hyvälaatuiset asut rakentavat yrityksen brändiä ja korostavat huippuosaajien työn arvostamista.

Tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa

Vuoden suunnittelutyön, lukuisten tapaamisten, keskusteluiden ja sähköpostien vaihdon jälkeen Medantan tekemä Docrates-mallisto on nyt valmis.

Laadukas, nuorekas ja moneen taipuva mallisto on Medantan suunnittelijan Helena Mannisen käsialaa.

”Docratesin henkilökunta oli vahvasti mukana testaamassa vaatteita. Yhteistyö asiakkaan kanssa onnistuu parhaiten, kun kuuntelemme niitä, jotka työvaatteita käyttävät. Jaana välitti minulle hienosti henkilöstöltä saamansa tärkeimmät toiveet, kokemukset ja huomiot. Kemiamme pelasivat hyvin: puhuimme samaa kieltä ensitapaamisesta lähtien”, Manninen kertoo.

Jaana Hyväri odotti vaatetoimittajalta ennen kaikkea vahvaa asiantuntijuutta materiaaleista ja malleista. Myös Medantan verkkokauppa oli ratkaiseva tekijä, kun Syöpäsairaalan johtoryhmä päätti henkilökuntansa vaatettajasta.

”Esimiehenä minulle on tärkeää, että kun töihin palkataan uusi henkilö, voin helposti ja nopeasti tilata hänelle vaatteet verkkokaupasta omasta mallistostamme.”

Hyväri kertoo, että henkilöstöllä oli ollut käytössään Medantan työhousut jo ennen oman malliston toteuttamista. Nuo housut löytyivät juuri Medantan verkkokaupasta, kun väki etsi aiempaa freesimpää linjaa vaatteisiin.­

”Medantan housut ovat nuorekkaat ja istuvat, ja kun yksi sai sellaiset, eivät muutkaan enää kelpuuttaneet vanhoja.”

Asut arvostavat huippuosaajien työtä

Ensimmäisessä vaiheessa uudet vaatteet tulevat sairaanhoitajille ja muulle henkilökunnalle, kuten vastaanottoon. Myöhemmin tavoitteena on suunnitella mallistot myös lääkäreille ja potilaille.

”Meillä on se ilo, että sairaalassamme on myös miespuolisia hoitajia. Uuden malliston täytyy siis sopia ihan jokaiselle”, Jaana Hyväri kertoo.

Hänen mukaansa yhtenäiset, hyvälaatuiset asut rakentavat yrityksen brändiä ja korostavat huippuosaajien työn arvostamista.

Suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva Docrates palvelee syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan: syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Potilaita sairaalalla on joka puolelta maailmaa, tähän mennessä jo yli 60 maasta.

”Laadukas mallisto palvelee myös asiakkaiden viihtymistä. Emme ole ulkoisestikaan perinteinen sairaala vaan kuin kakkoskoti. Kodinomaisuutta on luotu käyttämällä sisustuksessa paljon puuta ja vaaleita materiaaleja. Ikkunoista aukeava meri tuo luonnon lähelle.”

Käytännöllisyyttä ja kauneutta yhtä aikaa

Suunnitellessaan Docrates-mallistoa Helena Manninen ja Jaana Hyväri pohtivat paljon, kuinka rentoja syöpäsairaalan työvaatteet voivat olla – ollakseen ammattimaisia ja uskottavia.

Väreiksi tulivat Docratesin logosta tuttu turkoosi sekä tyylikkäät tummansininen ja valkoinen. Raikasta logoa on sijoitettu vaatteisiin yllättävästikin, mitä Manninen piti suunnittelun kannalta mukavan haastavana tehtävänä.

Hän kertoo, että projektissa lähdettiin alkuun todella laajasta mallistosta, josta tarkan testaamisen, viilaamisen ja hiomisen jälkeen Docratesille valikoitui kaikkiaan 11 helposti yhdisteltävissä olevaa vaatekappaletta. Jo aiemmin Medantan verkkokaupasta bongatut ja hyväksi havaitut housut jäivät osaksi mallistoa.

”Mielestäni mallistosta tuli käytännöllinen ja kaunis – nämä kaksi ominaisuuttahan eivät sulje toisiaan pois. Hoidamme Medantalla vaatteen koko tuotantoketjun langoista lähtien itse. Käytämme kankaissa sporttivaatteista tuttuja teknisiä ominaisuuksia: niillä saadaan mukavaa joustoa ja istuvuutta”, Manninen sanoo.

Pehmeästä, joustavasta ja teknisestä mikrokuitukankaasta tehdyt asut taipuvat monenlaisiin työtehtäviin, ja materiaali pitää kosteuden ja kuumuuden poissa. Jaana Hyvärin mukaan loppumetreillä mallistoon otettu tummansininen unisex-mallinen mikrokuituasu oli vaatteiden esittelytilaisuudessa henkilökunnan yksi suosikeista. Nyt tuotantoon menevään mallistoon kuuluvat myös unelmankevyet t-paidat ja lämpimät tikkiliivit.

Hyväri on erityisen tyytyväinen siihen, että uuden malliston ansiosta turhia, kaappiin helposti hautautuvia vaatteita ei enää ole. Harvoin käytetyt vaatteet kun ovat aivan turha kuluerä.

”Jos tilanne vaatii hieman virallisempaa pukeutumista, mallistostamme löytyvät myös takki- ja paitamekot. Myös miesten jakku on helppo vetää vaikka lennossa päälle.”

Syöpäsairaala Docrates

Millainen Docratesin uusi mallisto on – katso kuvat Kello Viiden teen muotinäytöksestä täältä

Lue seuraavaksi

Kymmenen oppia yrittäjyydestä
Ismo Sipeläinen suuntaa Bocuse d’Oriin:  Sekuntien kellotusta ja kunnon kokkivaatteet

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.